Sirpa Kainulainen

Kiteeltä kotoisin oleva Sirpa Kainulainen toimii muusikkona ja harmonikkapedagogina yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Hän on soittanut erilaisissa yhtye- ja orkesterikokoonpanoissa, ja vuosien varrelle mahtuu myös solistisia esiintymisiä sekä kilpailuja. Esittämässään ja opettamassaan musiikissa Sirpa pyrkii monipuolisuuteen, klassisesta viihteelliseen, virtuositeettiin sekä kansanmusiikkiin.

Hän on Suomen Harmonikkaliiton hallituksen jäsen ja ollut  Harmonikansoiton Opettajat ry:n hallituksen jäsen. Harmonikkaliitto myönsi Sirpalle hopeisen ansiomerkin kultaisin lehvin merkittävästä työstä harmonikkamusiikin hyväksi 20 vuoden ajalta. 


Sirpa on osallistunut lukuisiin tuomaristotehtäviin valtakunnallisissa lasten ja nuorten harmonikkakilpailuissa, kuten Kultainen ja Hopeinen harmonikka -kilpailut ja Minä soitan  harmonikkaa -kilpailut. Kansainvälistä kokemusta on mm. Italia Award -kilpailun tuomaristotehtävät. Näiden tehtävien kautta Sirpa on saanut olla mukana vaikuttamassa muiden alan asiantuntijoiden kanssa harmonikka-alan kehitykseen niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.


Sirpa aloitti soittouransa 7-vuotiaana pianonsoitolla. Soitin vaihtui pian harmonikkaan opettajana harmonikkataiteilija Mika Tarkkonen Keski-Karjalan musiikkiopistossa. Sirpa valmistui harmonikansoiton opettajaksi vuonna 1999 Joensuun konservatoriosta taidemusiikkilinjalta (AMK) opettajanaan musiikin tohtori Pasi Hirvonen. Hän laajensi ammattiosaamistaan valmistuen varhaisiän musiikkikasvatuksesta musiikkipedagogiksi (AMK). Sirpan suoritti viimeisimmät täydentävät opinnot Kulttuurialan ylemmän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiikan taideopintolinjalla vuonna 2023 (YAMK) Kuopion Savoniassa.

Sirpa on työskennellyt yhtäjaksoisesti Joensuun konservatorion harmonikansoiton opettajana vuodesta 2000 lähtien. Työhistoriaan kuuluvat Keski-Karjalan, Länsi-Karjalan ja Imatran musiikkiopiston harmonikansoiton opettajan työtehtävät. Lisäksi Sirpa on ollut Lappeenrannan ja Imatran musiikkiopistojen varhaisiän musiikkikasvatuksen opettajana.