Sirpa Kainulainen

Sirpa Kainulainen valmistui harmonikansoiton opettajaksi vuonna 1999 Joensuun konservatoriosta opettajanaan musiikin tohtori Pasi Hirvonen. Sirpa täydensi opintojaan musiikkipedagogiksi (AMK) Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun taidemusiikkilinjalla vuonna 2005. Hän laajensi ammattiosaamistaan valmistuen varhaisiän musiikkikasvatuksesta musiikkipedagogiksi (AMK) Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

Soitonalkeet alkoivat 7-vuotiaana pianonsoitolla. Pian harmonikka vaihtui kuitenkin pääinstrumentiksi opettajana harmonikkataiteilija Mika Tarkkonen Keski-Karjalan musiikkiopistossa.

Sirpa työskentelee Musiikkikoulu MuSiKan ja Joensuun konservatorion harmonikansoiton opettajana. Sirpa on opettanut yhtäjaksoisesti Joensuun konservatoriossa vuodesta 2000 alkaen. Työhistoriaan kuuluu Keski-Karjalan, Länsi-Karjalan ja Imatran musiikkiopiston harmonikansoiton opettajan työtehtävät. Lisäksi Sirpa on ollut Lappeenrannan ja Imatran musiikkiopistojen varhaisiän musiikkikasvatuksen opettajana.

Opetustyön ohessa Sirpa toimii muusikkona ja pedagogina erilaisissa musiikkiprojekteissa yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Hän on soittanut erilaisissa yhtye- ja orkesterikokoonpanoissa ja vuosien varrelle mahtuu myös solistisia esiintymisiä sekä kilpailuja. Esittämässään ja opettamassaan musiikissa Sirpa pyrkii monipuolisuuteen, klassisesta viihteelliseen virtuositeettiin ja kansanmusiikkiin.

Sirpa seuraa aktiivisesti harmonikka-alan kehitystä. Hän on ollut Harmonikansoiton Opettajat ry:n hallituksen jäsen ja osallistunut lukuisiin tuomaristotehtäviin valtakunnallisissa lasten ja nuorten harmonikkakilpailuissa. Hän on tämän hetkisen Suomen Harmonikkaliiton hallituksen jäsen. Näiden tehtävien kautta Sirpa on saanut olla mukana vaikuttamassa muiden alan asiantuntijoiden kanssa harmonikansoiton opetuksen kehittämiseen valtakunnallisesti.